:
MASAKAN MEE KUNING


SILIBUS PENDIDIKAN DI MAAHAD TAHFIZ AL-QURAN ADDIN VOKASIONAL 18 EHSANIAH

( MTQAV 18 B. K )

 

KELAS AL-QURAN 70 % :

KELAS HAFAZAN DAN ULANGAN (3 TAHUN)

 Syafawi

 Tahriri

KELAS KEMAHIRAN MASAKAN KERJASAMA RESDA DAN KEMAS 20 % :

 

KEMAHIRAN MASAKAN

FASA PERTAMA ( JANUARI-APRIL ) ANEKA ASAS MASAKAN

  • Masakan daging, ayam dan ikan
  • Masakan sayur-sayuran
  • Masakan pelbagai jenis nasi
  • Pelbagai masakan mee / bihun
  • Pelbagai jenis bubur

 

FASA KEDUA ( MEI-OGOS ) MASAKAN SEJUK BEKU

  • Karipap
  • Donut
  • Pau
  • Roti canai
  • Cucur badak

 

FASA KETIGA ( SEPTEMBER-DISEMBER )

  • PASTRI DAN ROTI
  • Roti / pizza
  • Kek / muffin
  • Biskut
  • Kuih muih tradisinal

 

KELAS ADDINIAH 10 % : ADDINIAH

FASA PERTAMA ( JANUARI- APRIL )

  • Klinik tajwid / talaqi
  • Klinik khat
  • FASA KEDUA ( MEI-OGOS )
  • Fiqh sunnah
  • Fiqh wanita
  • Ilmu dakwah
  • Tasawwuf / akhlak

 

FASA KETIGA ( SEPTEMBER-DISEMBER )

  • Praktikel solat
  • Praktikel jenazah
  • Praktikel haji
  • Praktikel sembelihan